ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η περιήγηση του νησιού είναι ολοήμερη, το δρομολόγιο κάνει το γύρο του νησιού ενώ πραγματοποιούνται στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία. Οι στάσεις/παραμονή στις εκάστοτε παραλίες διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών.

Το δρομολόγιο πραγματοποιείται καθημερινά, αν συγκεντρωθούν κατ’ ελάχιστον 10 -12 άτομα. Αν μια παρέα είναι πολυπληθής μπορεί να κλείσει το σκάφος ώστε η περιήγηση να είναι ιδιωτική.

Οι αναχωρήσεις από το λιμάνι με σκοπό τον περίπλου του νησιού γίνονται το πρωί στις 11:00 & στην τιμή δεν περιλαμβάνεται φαγητό ή το ποτό.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ξεκινώντας θα επισκεφτούμε την περιοχή «Μπαλί» για ένα πρώτο μπάνιο. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στον Αγ. Νικόλαο για το δεύτερο μπάνιο. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να αποβιβαστεί, ώστε να εκμεταλλευτεί τα όσα προσφέρει η επιχείρηση του Αγ. Νικολάου. (Θαλάσσια σπορ, κανό, ομπρέλες και ξαπλώστρες, επίσκεψη στην καντίνα κ.λ.π.).

Στην συνέχεια θα σταματήσουμε στην περιοχή «Νισίζα» όπου θα φάμε είτε από τα φαγητά που έχουμε προετοιμάσει από το πρωί, είτε ό,τι επιθυμείτε να έχετε μαζί σας. Μετά θα επισκεφτούμε τις μικρές παραλίες που βρίσκονται στην Νότια πλευρά του νησιού και τις μικρές σπηλιές που γεννούν οι φώκιες.

Η επόμενη στάση μας θα είναι στην περιοχή «Λιμιόνιζα» για ένα σύντομο μπάνιο και μετά κατευθείαν για τα βράχια του «Αγίου Ιωαννικίου». Άγρια ομορφιά από πανύψηλα βράχια που είναι τόσο κάθετα σαν να έχουν κοπεί με μαχαίρι και στην άκρη τους το ασκηταριό του Αγίου. Το μέρος θυμίζει Ακαπούλκο και οι τολμηροί μπορούν να επιχειρήσουν βουτιές από ψηλά.

Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο παλιούς φάρους της Ελλάδας, το φάρο της «Ζούρβας» και στη συνέχεια θα κάνουμε το τελευταίο μας μπάνιο στην «Καστέβα», θα περάσουμε από το «μούτι του κορονιού» και θα καταλήξουμε πάλι στο λιμάνι γύρω στις 6 το απόγευμα.