Cover Image Fleet

ΚΥΜΑΤΟΛΗΓΗ

Το πλοίο μας

Η «ΚΥΜΑΤΟΛΗΓΗ» είναι πλοίο μήκους δεκαπέντε (15) μέτρων και πλάτους τεσσάρων (4) μέτρων. Περίπου το 1/3 του σκάφους διαχωρίζεται από το υπόλοιπο με πόρτες, όταν είναι επιθυμητό. Σε αυτόν τον κλειστό χώρο των 12 τ.μ. περίπου, βρίσκεται η γέφυρα πλοήγησης, το μπαρ, τα ψυγεία και ο χώρος διάθεσης των διαφόρων εδεσμάτων. Στον υπόλοιπο χώρο βρίσκονται τα καθίσματα και στο πίσω μέρος του σκάφους, αριστερά και δεξιά, οι δύο ευρύχωρες τουαλέτες με τους προθαλάμους τους. Στο πρυμναίο μέρος του, υπάρχουν καθίσματα και μεγάλη πλατφόρμα που εξυπηρετεί την επιβίβαση και αποβίβαση, αλλά και την πρόσβαση στη θάλασσα. Στο επάνω κατάστρωμα υπάρχουν επίσης καθίσματα, αλλά και μικρά τραπεζάκια που εξυπηρετούν στην εναπόθεση των απαραίτητων πραγμάτων (ποτήρια, πιάτα ή διάφορα χρήσιμα αντικείμενα). Επίσης υπάρχει και αρκετός χώρος για ηλιοθεραπεία.

Το σκάφος είναι πολύ όμορφο, πάντα καθαρό και περιποιημένο, άνετο, με καθίσματα για όλους, είτε βρίσκονται στο κατάστρωμα, είτε στο κάτω, είτε στο πίσω μέρος του, έχοντας πάντα την αίσθηση άπλετου χώρου. Έτσι νιώθουμε πάντα κοντά στη φύση, αλλά και πάντα κοντά σε ότι συμβαίνει στη διάρκεια του ταξιδιού. Η μεταφορική του ικανότητα είναι, ανάλογα με την απόσταση, από 65 έως 75 άτομα. Αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 25 ν.μ. και διαθέτει όλα τα απαραίτητα σωστικά μέσα για ασφαλή ναυσιπλοΐα. Είναι εξοπλισμένο με μόνιτορ που ενημερώνει για την διαδρομή μέσω GPS αλλά και παρέχει στοιχεία για τον κάθε τόπο που προσεγγίζεται.

Οι παροχές του σκάφους είναι πολλές και προσφέρονται με γνώμονα την αγάπη και τον σεβασμό στον επισκέπτη. Στο πάνω μέρος του σκάφους υπάρχει τέντα για κάλυψη όσων από τους επιβάτες επιθυμούν να προφυλαχθούν από τον ήλιο. Υπάρχει εξέδρα για βουτιές, είτε από ψηλά, είτε από πιο χαμηλά σημεία του σκάφους. Παρέχονται μάσκες με αναπνευστήρες για παρακολούθηση του βυθού. Επίσης ειδικά παπουτσάκια για το περπάτημα στην παραλία, θαλάσσια στρώματα ή κουλούρες και φουσκωτές βάσεις ποτηριών για να πίνουμε το αναψυκτικό ή το νερό μας κολυμπώντας. Η πρόσβαση στη θάλασσα γίνεται από επικλινή και με χειραγωγούς σκάλα, με το τελευταίο της σκαλοπάτι να βρίσκει το σώμα μας βουτηγμένο στο νερό έως την κοιλιά. Μουσική καλύπτει όλους τους χώρους του σκάφους, με άριστη ποιότητα αναπαραγωγής και φυσικά με μουσικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Το σκάφος επίσης διαθέτει μπαρ και μπορεί να προσφέρει από το πιο απλό ποτό μέχρι το πιο περίπλοκο δροσιστικό κοκτέιλ. Φυσικά οποιοδήποτε αναψυκτικό, καφέ ή ρόφημα. Εκτός από ποτά, διατίθενται διάφορα σνακς, σάντουιτς, τοστ, τορτίγιες διαφόρων γεύσεων, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. Στην τιμή περιλαμβάνεται και φαγητό που σερβίρεται σε μπουφέ, αποτελούμενο από γευστικά πιάτα και σαλάτες. Υπάρχει και ψυγείο για χρήση των ίδιων των επιβατών, σε περίπτωση που χρειάζεται να διατηρήσουν κρύα κάποια προϊόντα που έχουν μαζί τους. Στις τεράστιες και πάντα καθαρές τουαλέτες, αλλά και στο πίσω μέρος του σκάφους, υπάρχει ντουζιέρα για να ξεπλυθούμε από το αλάτι. Η ξενάγηση είναι ένα από τα ενδιαφέροντα του ταξιδιού, αφού οι επιβάτες γνωρίζουν την ιστορία του τόπου, αλλά και τα μικρά ιστορικά, λαογραφικά μυστικά των σημείων που επισκέπτονται, αφηγούμενα από τον story teller του σκάφους. Το χιούμορ και τα απρόβλεπτα events κάνουν το ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο, αφού πολλές φορές δίνεται η ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να συναντήσουν πλάσματα της θάλασσας ή απλά της φαντασίας και να παίζουν μαζί τους.

Το σπουδαιότερο όμως προτέρημα του σκάφους είναι οι ιδιοκτήτες και το πλήρωμα, η καλή τους διάθεση, η ειλικρίνεια τους, η αγάπη για τη δουλειά τους, ο σεβασμός στον κάθε έναν πελάτη ξεχωριστά, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η καθαριότητα και άλλα πολλά συστατικά που δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, κατάλληλη για να μείνει αυτό το ταξίδι αλησμόνητο.